تاریخ انتشار : 29 آبان 1392 11:39

درخواست دیده بان حقوق بشر از اتحادیه های اروپا و آفریقا برای بهبود وضعیت حقوق بشر

در آستانه برگزاری مذاکرات حقوق بشر میان اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا، دیده بان حقوق بشر از کشورهای عضو خواست تا برای حمایت از مدافعان حقوق بشر در آفریقا و بهبود وضعیت مهاجران در اروپا با یکدیگر همکاری بیشتری داشته باشند.
    elnashra4.jpg8.jpgبه گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کشورهای عضو اتحادیه‌های آفریقا و اروپا قرار است بیستم نوامبر در بروکسل گرد هم آیند و در مورد مسائل کلیدی در هر دو قاره و همچنین موضوعاتی چون حمایت از زنان و کودکان در زمان جنگ، حقوق کارگران خانگی، مهاجران و افراد معلول گفت‌وگو کنند.

از این رو دیده‌بان حقوق بشر از این کشورها خواست تا در مذاکرات خود به مسائلی چون افزایش حملات علیه فعالان حقوق بشر در برخی کشورهای آفریقایی بپردازند و برای بهبود وضعیت مهاجران و پناهندگان در اروپا و جلوگیری از تبعیض‌ نژادی و حملات ناشی از بیگانه‌هراسی در این قاره تلاش کنند.

بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دیده‌بان حقوق بشر، در طول دو دهه اخیر فعالیت سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌های مستقل در آفریقا افزایش و پیشرفت زیادی پیدا کرده است، اما واکنش‌ها به فعالیت این گروه‌ها به روش‌های مختلفی چون تهدید، آزار و اذیت، بازداشت‌های خودسرانه، قتل و محاکمه فعالان حقوق بشر همچنان ادامه دارد.

این وضعیت سبب شده تا اصحاب رسانه و مدافعان حقوق بشر دچار خودسانسوری شوند و آزای بیان و نهادها نیز نقض شود.

سرپرست بخش اروپا در دیده‌بان حقوق بشر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اتحادیه آفریقا خواست تا مانع از هرگونه سرکوب علیه رسانه‌های مستقل و مدافعان حقوق بشر در بسیاری از کشورهای آفریقایی شوند، چون حمایت از این گروه‌ها در واقع تضمین حق افراد مبنی بر آگاهی از حقوق‌شان و حقایق پیرامون‌شان است.

این سازمان در ادامه رسیدگی به نگرانی‌های اصلی حقوق بشر در اروپا را خواستار شد که می‌توان به مساله حقوق مهاجران و اقلیت‌ها اشاره کرد. عملکرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برخورد با مهاجران و افراد خواهان پناهندگی و کنترل مرزها همواره مورد انتقاد بوده و موجب نقض حقوق آن‌ها شده است. علیرغم وعده‌های این کشورها برای بهتر شدن روند گرفتن پناهندگی و ارتقاء سطح استانداردهای مهاجران در اروپا، این افراد برای برخورداری از هرگونه حقی با خلاءهای فراوانی روبرو هستند.

مرگ بیش از 360 تن در سوم اکتبر 2013 در اثر غرق شدن یک قایق در آب‌های نزدیک ایتالیا موجب بروز واکنش جامعه بین‌الملل نسبت به سیاست‌های اتحادیه اروپا در برخورد با مهاجران در دریای مدیترانه شد که نشان می‌داد کشورهای اتحادیه اروپا مانع از ورود این مهاجران به خاک اروپا می‌شوند، در حالیکه موظفند برای حفظ جان افراد تلاش کنند.

همچنین تبعیض و عدم تحمل اقلیت‌ها، از جمله مسلمانان و مردم قبایل روما در اتحادیه اروپا یکی دیگر از نگرانی‌های حقوق بشر است. علیرغم وجود استانداردها و معیارهای جهانی مبارزه با « جرایم ناشی از نفرت و نژادپرستی» برخی کشورهای اتحادیه اروپا فاقد قوانین محکم برای جلوگیری از خشونت‌های ناشی از باورهای نژادی و قومی - قبیله‌ای هستند. دیده‌بان حقوق بشر اسنادی را از ایتالیا، فرانسه و یونان بدست آورده که نشان می‌دهد پلیس این کشورها از رسیدگی به پرونده‌های مربوط به حملات نژادپرستانه و بیگانه‌ستیزی علیه اقلیت‌ها و پناهندگان سرباز می‌زند و آلمان نیز پاسخ درستی به جرایم ناشی از نفرت و نژادپرستی در این کشور نمی‌هد.

این سازمان در پایان اعلام کرد که مذاکرات میان این دو اتحادیه باید با هدف اصلاح روند گرفتن پناهندگی، بهبود وضعیت‌ آنها، رسیدگی صحیح به جرایم فوق‌الذکر و جلوگیری از ادامه تبعیض‌ها علیه قبایل روما و دیگر اقلیت در اتحادیه اروپا باشد.